7 juni 2019
18:30

Västerås SK FK P06

Referat: IFK Västerås FK P06 Vit - Västerås SK FK P06

Spännande möte mot VSK:s nya P06 lag för första gången i seriespel. Det blev som väntat en tuff utmaning för våra killar på vår hemmaborg R10. Första 10 minuterna spelade VSK bra, rullade boll fint och skapade en del lägen som också resulterade i 0-1. Därefter tog IFK över spelet och sista 10 i första perioden skapade vi ett konstant tryck på deras planhalva med mycket bollinnehav och en hel del avslut. Bra inledning på matchen!
Andra perioden blev ganska lik första. Vi fortsatte jobba med hög press och stressade VSK men de var duktiga på snabba omställningar med många i anfallet. En genomstickare till en av VSK:s snabba killar resulterade i friläge och 0-2. Återigen en bra period av våra killar men avsluten går inte i mål.
Inför tredje är vi riktigt taggade att få bollen i mål och lyckas tillslut efter en tilltrasslad situation framför deras mål. 1-2. I detta skede är vi riktigt på gång och skapar direkt ett friläge i boxen men en bra räddning av deras målvakt gör att vi inte kan utnyttja läget. Kommande minuter skapar vi ett stort antal chanser och spelar bra fotboll. Tyvärr får vi en tilltrassald situation i vår box som leder till 1-3 och i vår anfallsiver lyckas sedan VSK även göra 1-4 på en kontring.
Totalt sett tycker vi att vi står upp riktigt bra och stora delar av matchen är det vi som sätter mest press. Samtidigt är VSK duktiga på att rulla boll och skapa snabba kontringar med många i anfallet som dock vårt försvar eller vår målvakt tar de flesta av. Resultatet är vi inte nöjda med men matchen som helhet ska killarna vara stolta över. Bra jobbat!